Tränare i det tyska handbollslaget TUS Metzingen smygfilmade damlagets spelare i omklädningsrummet då de skulle duscha

  20 juni 2022, kl 17.15

  Spelarna i det tyska handbollslaget TUS Metzingen upptäckte att någon satt upp kameror i deras omklädningsrum. En av tränarna ville smygfilma dem.

  Göteborgs-Posten intervjuade svenske linjespelaren Thess Krönell. ”Vi var tajta med hela ledarstaben, och han var som en kompis för vissa. Så det var en anledning till att många kände sig sårade, att det blev som ett svek”, säger hon. Det var i alla de största kanalerna. Det ringde en massa tyska reportrar, men vi svarade inte. Det var en stor grej, och Metzingen som stad har nästan bara handbollen. Hela kommunen var jätteengagerad i det här.”

  ”Den här vidriga handlingen, av en person som har en förtroendepost, är chockerande och drabbar oss alla väldigt hårt”, sa TUS Metzingens manager, Ferenc Rott, till Stuttgarter Zeitung. ”Vi diskuterade den här incidenten intensivt med laget, och jag är mycket imponerad över att vi håller ihop spelarna så starkt.”

  En tränare i laget greps av polis, men är ännu inte dömd.

  Krönell säger till Göteborgs-Posten att hon är nöjd med hur klubben skötte situationen, men har valt att bryta sitt kontrakt då hon är gravid.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser