Tränare i det tyska handbollslaget TUS Metzingen smygfilmade damlagets spelare i omklädningsrummet då de skulle duscha

  20 juni 2022, kl 17.15

  Spelarna i det tyska handbollslaget TUS Metzingen upptäckte att någon satt upp kameror i deras omklädningsrum. En av tränarna ville smygfilma dem.

  Göteborgs-Posten intervjuade svenske linjespelaren Thess Krönell. ”Vi var tajta med hela ledarstaben, och han var som en kompis för vissa. Så det var en anledning till att många kände sig sårade, att det blev som ett svek”, säger hon. Det var i alla de största kanalerna. Det ringde en massa tyska reportrar, men vi svarade inte. Det var en stor grej, och Metzingen som stad har nästan bara handbollen. Hela kommunen var jätteengagerad i det här.”

  ”Den här vidriga handlingen, av en person som har en förtroendepost, är chockerande och drabbar oss alla väldigt hårt”, sa TUS Metzingens manager, Ferenc Rott, till Stuttgarter Zeitung. ”Vi diskuterade den här incidenten intensivt med laget, och jag är mycket imponerad över att vi håller ihop spelarna så starkt.”

  En tränare i laget greps av polis, men är ännu inte dömd.

  Krönell säger till Göteborgs-Posten att hon är nöjd med hur klubben skötte situationen, men har valt att bryta sitt kontrakt då hon är gravid.

   

   

  Fler notiser