Oscarsbelönad regissör häktas i Italien för anklagelser om sexuella övergrepp på hotellrum i samband med filmfestival

  20 juni 2022, kl 12.45

  Italiensk polis bekräftar till The Daily Beast uppgifterna om att Oscarsbelönade Paul Haggis har häktats för anklagelser om sexuella övergrepp. Regissören greps i söndags efter att en kvinna hävdat att han hållit henne instängd på sitt hotellrum, och tvingat henne att ha sex under två dagar.

  Haggis deltog i den internationella musik- och filmfestivalen Allora Fest, där han träffade kvinnan. Polisrapporten, som The Daily Beast fått tillgång till, säger att Haggis tog henne till flygplatsen på söndagsmorgonen, trots hennes dåliga fysiska och psykiska tillstånd. Hon fick sedan hjälp av flygplatspersonal och poliser, och fördes till sjukhus.

  ”Han är helt oskyldig och villig att fullt ut samarbeta med myndigheterna så att sanningen kommer fram snabbt”, sa Haggis advokat, Priya Chaudhry, till The Hollywood Reporter.

  Haggis stämdes 2018 av Haleigh Breest, som påstod att han våldtagit henne. Ytterligare tre kvinnor har också kommit med anklagelser om sexuellt ofredande från Haggis.

  Haggis skrev det Oscarsvinnande manuset till Million Dollar Baby samt skrev och regisserade Oscarsvinnaren Crash.

   

   

  Fler notiser