VIDEO: Joe Biden ramlar av cykel samtidigt som folkmassa filmar händelsen – ses senare hoppa tre gånger efter kyrkbesök

  19 juni 2022, kl 20.00

  I går passade president Joe Biden, 79 år, på att ta en cykeltur i den fina sommarsolen. Han stannade till vid ett övergångsställe för att prata med några entusiastiska åskådare som samlats efter vägen. Då fastnade han med ena foten i pedalen och ramlade omkull; Secret Service-agenterna hjälpte honom snabbt upp på fötter igen.

  Biden, iklädd militärgröna shorts, t-shirt och hjälm, var vid gott mod och pratade en stund med de som samlats. En liten flicka blev fotograferad tillsammans med Biden, och en kvinna bland åskådarna fick träffa presidentfamiljens hund Commander. ”Jag måste cykla vidare, annars hamnar jag i trubbel”, sa presidenten innan han fortsatte sin utflykt.

  Frun Jill Biden missade uppståndelsen, då hon just svischat förbi landets president.

  Efter ett kyrkobesök på eftermiddagen frågade någon hur han mådde. Biden svarade genom att hoppa tre gånger på trottoaren.

  Det är ännu okänt om platsen för incidenten kommer att bli omnämnd som ”Presidentens övergångsställe”, på samma sätt som ”Kungens kurva”. Det var 1946 som kung Gustaf V:s chaufför körde i diket, efter att ha blivit distraherad.

   

   

  Fler notiser