Brittiska fallskärmsjägare stannar hemma efter orgie – inte välkomna till den årliga Nato-övningen i Bosnien och Kosovo

  18 juni 2022, kl 16.00

  Brittiska fallskärmsjägare smugglade in civil kvinna i sina baracker 31 gånger på fem månader, och hade sex med henne. En video visar hur åtta av dem har en orgie med kvinnan, medan dussintals andra tittade på. Även om militärpolisen konstaterade att inget brott begåtts, så sa general Patrick Sanders att aktiviteten nedvärderar kvinnor och strider mot arméns värderingar och normer, rapporterade Times.

  General Sanders säger att ”De senaste händelserna indikerade att 3 Para inte visar den disciplin och respekt för andra som förväntas av en av våra bataljoner. Jag är inte beredd att riskera Nato-uppdraget eller den brittiska arméns rykte genom att sätta in 3 Para vid denna tidpunkt.”

  Samtliga 400 fallskärmsjägare på regementet får nu stanna hemma istället för att delta i den årliga Nato-övningen i Bosnien och Kosovo. Ingen medalj, inte någon extra lön för utlandsplaceringen. De får istället tid till att ”reflektera över vad de gjort fel, och vad vi alla förväntar oss av vår armé”, säger general Sanders. De åtta som var aktiva i videon riskerar också att få sluta sin karriär som fallskärmsjägare.

   

   

  Fler notiser