Konstlärare lät 15-åriga flickor posera barbröstade, simulera onani samt hålla i spritflaskor för ett fotoprojekt

  17 juni 2022, kl 12.45

  Det var när chefen för konst- och designprogrammet på en brittisk gymnasieskola såg vad eleverna arbetade med som konstläraren Emma Wright kallades in till ansvarsnämnden för samtal. Under en lektion lät hon elever så unga som 15 år posera barbröstade, simulera onani, röka och hålla i spritflaskor under en ”mycket olämplig” lektion.

  Wright berättade för nämnden att hon introducerade eleverna för en ny konstnär som skapade ”suggestiva bilder”. Hon insisterade dock på att hon sa till eleverna att detta inte betydde att de skulle skapa liknande verk.

  ”Mrs Wright informerade nämnden om att hon hade sagt till eleverna att hon inte förväntade sig att de skulle vara nakna, utan att de skulle använda sin arm, ansikte eller något. Mrs Wright skulle ha sett fotografierna som producerats av eleverna innan det slutliga konstverket hade framställts”, säger ansvarsnämnden i en rapport som Mail Online tagit del av.

  Emma Wright har förbjudits att undervisa på obestämd tid, men kan ansöka om en översyn av förbudet 2024.

  Vilken konstnär som konstlärare Wright introducerade till gymnasieeleverna är ännu okänt.

   

   

  Fler notiser