Ghislaine Maxwells cellkamrat erbjöds pengar för att strypa Epsteins ex till döds i sömnen – flyttades till ny avdelning

  17 juni 2022, kl 18.30

  The New York Times uppmärksammar i en artikel att Ghislaine Maxwells cellkamrat erbjudits pengar för att mörda henne, planerade att strypa henne i sömnen. Uppgifterna kommer från Maxwells advokat. Fången som hotade henne har flyttats till en annan enhet.

  ”Den här händelsen återspeglar den brutala verkligheten”, skrev försvarsadvokaterna till Manhattans federala domare. ”Det finns många fångar som inte skulle tveka att döda Maxwell om de fick möjligheten – vare sig det är för pengar, berömmelse eller respekt på gatan”.

  Maxwell, 60 år, befanns i december 2021 vara skyldig till fem av de sex punkter hon åtalades för. Den tyngsta anklagelsen var för sexhandel med minderåriga, vilket ger ett maximalt fängelsestraff på 40 år. I sin skrivelse ber hennes advokater om en mildare dom än de 20 år som domstolen tidigare har rekommenderat. De hävdade vidare att Maxwell tillbringat en stor del av sitt liv som offer av två män, pojkvännen Epstein och hennes far, som båda nu är döda. ”Hon hade en svår, traumatisk barndom med en överlägsen, narcissistisk och krävande far”, skriver de.

  Domen kommer den 28 juni.

   

   

  Fler notiser