Budskapet ”Fuck off” på pappans gravsten upprör känslig kyrkogårdspersonal – men familjen vet att han skulle älskat det

  17 juni 2022, kl 17.45

  Många önskar namn, födelse- och dödsdatum på gravstenen för den som har gått bort, men också gärna ett citat som på något sätt representerar vem personen som fått hembud var som person. Den amerikanska familjen Owens i Iowa ville hylla sin älskade pappa Steven på ett humoristiskt sätt, genom att i hemlighet ta med faderns favorituttryck på gravstenen. Uppståndelse följde.

  Vid en första anblick ser texten ut som de flesta andra texter … Men begynnelsebokstaven i varje rad bildar orden ”Fuck off”, vilket upprör den känsliga kyrkogårdspersonalen.

  ”Det var definitivt hans favoritfras”, sa Stevens dotter Lindsay Owens till tv-kanalen WIBW. ”Om han inte gillade dig, så pratade han inte med dig. Det är precis så han var.”

  Nu hoppas familjen att de inte ska bli av med gravstenen.

  En liknande händelse var när den tidigare guvernören Arnold Schwarzenegger skrev ett brev till en av sina antagonister. Textens begynnelsebokstäver bildade ordet ”Fuck you” – ett svar till ledamoten av San Franciscos stadsfullmäktige Tom Ammiano, som bett guvernören att ”kyssa mitt homosexuella arsle”.

   

   

  Fler notiser