Blir det ingen snaps till midsommarsillen? Flera av Systembolagets leverantörer har problem med distributionen i sommar

    17 juni 2022, kl 12.00

    Du som besökt ett Systembolag i veckan har säkert sett att en del hyllor är tomma. Flera av Systembolagets leverantörer, som anlitar en och samma distributör, har problem med att få ut sina varor. Varubristen rör framförallt vin, inklusive champagne, och några enstaka spritsorter,

    ”Distributören har problem med personal på sina lager, de har inte tillräckligt mycket folk. Men det finns också problem, både i Sverige och övriga världen vad det gäller chaufförer och lastbilar”, säger Sara Norell Murberger, inköpschef i Systembolaget, till Sveriges Radio.

    Men snapsen till midsommarsillen ska inte vara hotad. ”Det är bara de här leverantörerna som har problem – alla leverantörer har det inte – så jag tror det ska finnas produkter att köpa”, säger Norell Murberger.

    En del leverantörer har dessutom inte tillräckligt med personal som kan plocka varorna på lagret.

    ”Vi rekommenderar våra kunder att se efter på Systembolaget.se för att se vad som finns i sortimentet och inte”, säger Systembolagets presschef Maria Frändegård i ett pressmeddelande. ”Vi hjälper också kunderna med förslag på alternativ.”

     

     

    Fler notiser