Kinesiska forskare säger att ett jätteteleskop kan ha upptäckt tecken på främmande liv – nu har rapporten tagits bort

  16 juni 2022, kl 13.30

  Det kinesiska radioteleskopet Sky Eye togs fram med målet att upptäcka främmande liv. Radioteleskopet, 500 meter i diameter, upptäckte snabbt elektromagnetiska signaler från liv på andra planeter, enligt en rapport publicerad av den officiella tidningen för Kinas ministerium för vetenskap och teknik, Science and Technology Daily.

  Universitetsforskare undersöker nu den mystiska upptäckten. ”[Det fanns] flera fall av möjliga tekniska spår och utomjordiska civilisationer”, sade rapporten, som nu har raderats.

  Den amerikanske Seti-forskaren Dan Werthimer söker också efter intelligent utomjordiskt liv, och har haft kontakt med de kinesiska forskarna. ”Dessa signaler kommer från radiostörningar; de beror på radioföroreningar från jordbor, inte från E.T.,” sa han till nyhetssajten Space.com. ”Den tekniska termen vi använder är ’RFI’ – radiofrekvensstörningar från mobiltelefoner, tv-sändare, radar och satelliter såväl som elektronik och datorer nära observatoriet som producerar svaga radiosändningar.”

  Alla signaler som upptäckts av Seti-forskare hittills är gjorda av vår egen civilisation.

   

   

  Fler notiser