”How to Murder Your Husband”-författare döms för att ha mördat sin make – ville få 15 miljoner kronor på livförsäkringen

    16 juni 2022, kl 19.15

    Den 71-åriga författaren Crampton Brophys man hittades mördad på en skola 2018, där han arbetade som kock och lärare. I måndags dömdes Brophy till livstids fängelse för dråp. Innan hon mördade sin make såg Brophy, som sålde försäkringar, till att han tecknade en livförsäkring på 15 miljoner kronor.

    Under rättegången kunde åklagaren visa hur säkerhetskameror fångade Brophy på bild nära restaurangskolan en kort stund innan mannens död. Hon sa till rätten att det måste vara en ren slump. Mannen sköts med två skott, i ryggen och bröstet.

    Brophy skrev självpublicerade romaner som ångade av romantik och spänning. Här ett utdrag ur ett blogginlägg med titeln ”How to Murder Your Husband”: ”Har du inte rätt till allt om du gifte dig för pengar? Nackdelen är att polisen inte är dum. De tittar på dig först. Så du måste vara organiserad, hänsynslös och väldigt smart.” Två tidigare romaner har titlarna The Wrong Husband och The Wrong Lover.

     

     

    Fler notiser