Sonesson, Staffanstorps starke man sviktar – beslut om stopp för kvotflyktingar till kommunen rivs upp, ”ny situation”

  13 juni 2022, kl 17.57

  Staffanstorps kommun som i mars beslutade om totalstopp när det gäller att ta emot kvotflyktingar river nu upp det beslutet.

  På sin facebooksida skriver kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson:

  ”Staffanstorps kommun fattar beslut utifrån hur verkligheten ser ut. Förändras omvärldsläget så måste vi ta höjd för det i våra kommunala beslut. När Sverige stod inför den största flyktingsituationen i Europa sedan andra världskriget var det rätt att helt och hållet prioritera de ukrainska flyktingarna. Migrationsverket har sedan dess vid flera tillfällen skrivit ner sina prognoser, vilket gör att det tillfälliga beslutet om att inte ta emot kvotflyktingar inte längre är nödvändigt”

  I en intervju med SVT Nyheter Skåne säger Sonesson att eftersom Migrationsverkets prognos för hur många ukrainska flyktingar som kommer till Sverige skrivits ner till 50 000 (från tidigare 200 000) så har situationen förändrats. Han tillägger dock:

  ”Min kritik mot den fortsatt förda migrationspolitiken och den alltför generösa flyktinginvandringen kvarstår. Så gör även min åsikt om att den så kallade anvisningslagen borde rivas upp.”

   

   

  Fler notiser