Åtta män misshandlar en 52-årig man i norra London mitt på ljusa dagen

  13 juni 2022, kl 20.30

  Åtta män misshandlar en man på gatan Ashley Road i norra London. Mitt på ljusa dagen hände det otäcka dådet i stadsdelen Tottenham. Det inleds med någon form av dispyt mellan två grupperingar, innan våldet brakar loss.

  Videon är filmad av ett vittne från en balkong. Mannen, 52 år gammal, är med en mindre grupp människor, med bland annat en kvinna med ett litet barn. När dispyten eskalerar puttas han bort och får själv motta våld från de åtta männen i den andra gruppen. De fortsätter slå och sparka honom även när han krupit ihop på asfalten. Hans bekanta i sin egen grupp söker skydd mot en vägg.

  Polisen har startat en utredning efter händelsen. Mannen ska bland annat fått skador på näsan, men inget livshotande.

  Antalet mord ökade i London med 23 procent från 2016 till 2020, den totala ökningen av samtliga våldsbrott var två procent. Antalet rån ökade med 16 procent, annat som ökat är inbrott och stöld. Brott utan hot eller våld har ökat med 23 procent i London under samma period.

  Brott där förövaren åker på moped ökade med 600 procent från 2014 till 2016. Antalet mord med stickvapen ökade 28 procent från 2018 till 2019.

   

   

  Fler notiser