Viral video som visar hur kinesiska kvinnor misshandlas av män på restaurang väcker vrede – nio personer gripna

  12 juni 2022, kl 14.00

  Övervakningsfilmer från en restaurang visar hur flera män överfaller fyra kvinnor. Den virala videon har släppt lös en flod av upprördhet på kinesiska sociala medier, och nu uppmanar statliga medier till stränga straff. Debatten om behandlingen av kvinnor i Kina fortsätter.

  Besökare på den kinesiska sociala medier-plattformen Weibo kan se en man närma sig ett bord på en restaurang natten mot lördagen, och börja tafsa på en av kvinnorna. Hon knuffar bort honom, och då börjar misshandeln. Mannen och hans stallbröder slår kvinnan och hennes vänner vid bordet. När en av dem faller till golvet fortsätter de attackera henne.

  Två av kvinnorna lades in på sjukhus, utan livshotande skador. De två andra fick lindriga skador. Polisen har gripit nio personer misstänkta för våldsamma övergrepp och ”provocerande bråk”. Attacken dominerade diskussionen på kinesiska sociala medier under lördagen.

  Under de senaste åren har kvinnor i Kina haft en begränsad framgång med att ställa sexuella förövare till svars. Landet gjorde våld i hemmet straffbart först 2016. Innan 2001 var fysisk misshandel inte ens skäl för skilsmässa.

   

   

  Fler notiser