Brittisk tandläkare portar överviktiga patienter som väger mer än 127 kilo – tandläkarstolen riskerar att gå sönder

  12 juni 2022, kl 10.00

  Brittisk tandläkarmottagning anklagas för att kränka överviktiga patienter efter att de säger nej till de som väger över 127 kilo, skriver Daily Mail. Utrustningen tål inte kraftigt överviktiga patienter.

  ”På grund av hälso- och säkerhetsföreskrifter kommer vi tyvärr inte att kunna behandla patienter som väger mer än 127 kg. Vi förstår att detta är en känslig fråga, men enligt lagen om hälsa och säkerhet på arbetsplatsen har vi rätt att arbeta i en säker miljö, och inte överskrida utrustningens kapacitet”, skriver mottagningen i ett mejl till sina patienter.

  Vid vissa tillfällen har personalen till och med tvingats kliva in och hjälpa överviktiga kunder i och ur stolen. Mottagningens vd, Tracey Stephens, sa till Daily Mail att en ökning av överviktiga patienter har tvingat dem att agera. ”Vi ser fler och fler överviktiga patienter, och stolen har gått sönder två gånger. En ny tandläkarstol kostar 220 000 kronor.”

  En av patienterna besvarade mejlet med ”Detta är att kränka överviktiga som inte kan hålla vikten nere”.

  28 procent av de vuxna invånarna i England väger mer än två gånger idealvikten.

   

   

  Fler notiser