Kanada inför skriftlig varning på varje enskild cigarett – bilder med svartstekta lungor på cigarettpaketen räcker inte

  11 juni 2022, kl 11.30

  Cigarettpaket med bilder på svarta lungor, små barn som gråter när pappa ligger på dödsbädden, tandlossning och svarta tår som ramlar av – det går att vänja sig vid allt. Nu vill Kanadas regering införa ytterligare åtgärder för att minska tobakskonsumtionen i landet.

  ”Vi måste ta itu med oron för att dessa meddelanden kan ha förlorat sin aktualitet, och att de kan ha förlorat sin effekt”, sa Kanadas minister för mental hälsa och beroende, Carolyn Bennett, vid en presskonferens som Associated Press rapporterade från.

  ”Att lägga till hälsovarningar på enskilda tobaksprodukter kommer att hjälpa till att säkerställa att dessa viktiga meddelanden når människor, inklusive ungdomar. De får ofta tillgång till cigaretter en i taget i sociala situationer, och kringgår informationen som är tryckt på en förpackning.”

  Det exakta meddelandet som trycks på cigaretter kan ändras, men Bennett sa att det nuvarande förslaget är: ”Gift i varje bloss”.

  ”Det är en varning du helt enkelt inte kan ignorera”, sa Rob Cunningham, Canadian Cancer Society. ”Den kommer att nå alla rökare, med varje bloss.”

   

   

  Fler notiser