BOXNING: Tyson Fury säger att han pensionerat sig – ska han bli bärgare i stället? Har köpt en veteranbärgningsbil

  11 juni 2022, kl 13.30

  Tyson Fury har pensionerat sig från boxningen, säger han, och segern mot Dillian Whyte i slutet av april var hans sista match, men inte många tror honom.

  Ett alternativ för Fury, om boxningskarriären verkligen är slut, är att bli bilbärgare. En del av alla sina miljoner har han nämligen lagt på att köpa en veteranbärgningsbil. En renoverad Bedford TK Recovery av 1973 års modell, med en vacker Morgonposten-blå hytt. Priset är inte offentliggjort.

  Han visar upp sin fina Bedford på Instagram. I hytten sitter en glad hustru Paris och viftar med en Union Jack.

  Någon som verkligen behöver veta om karriären är över är ordföranden i World Boxing Council (WBC), José Sulaimán, som ansvarar för den världsmästartitel Fury besitter. Han pratade med Fury i mitten av maj, och lämnade sedan beskedet att de inte kommer att ta titeln från britten: “Vi ger honom den tid han behöver […] WBC kommer att stödja honom, vad han än beslutar sig för”.

  En vecka senare uttalade sig Sulaimán igen, och sa att det vore fantastiskt om Tyson Fury kunde möta innehavaren av de andra mästartitlarna så att han kunde kröna karriären med att bli odiskutabel världsmästare i tungvikt. Vet han något som ingen annan vet?

  De andra titlarna innehas av Oleksandr Usyk, som först måste gå en returmatch mot Anthony Joshua. Just nu ser den ut att bli av den 20 augusti i Saudiarabien.

   

   

  Fler notiser