Presentpåse för att marknadsföra amerikansk industri innehåller ”Made in China”-gåvor – från amerikanska handelskammaren

  10 juni 2022, kl 15.45

  Deltagarna i det internationella toppmötet Summit of the Americas fick som vanligt presentpåsar från flera organisationer. En av påsarna kom från den amerikanska handelskammaren, med bland annat ett par banangula solglasögon och en röd termos – ”Made in China”.

  Det var USA:s tur att arrangera Summit of the Americas, ett internationellt toppmöte som samlar ledarna för länder i Nord, Mellan- och Sydamerika. Syftet är bland annat att genom samverkan främja regionernas ekonomiska, sociala och kulturella utveckling.

  Mötet hölls i det soliga och varma Los Angeles. Det var kanske därför den amerikanska handelskammaren delade ut solglasögon och metalltermosar som skulle hålla kalla drycker svala under den stekande solen. Deltagarna, bland annat president Biden, Google-chefen Sundar Pichai och Nick Clegg (ansvarig för globala frågor på företaget Meta) var säkert glada för sin presentpåse.

  Den amerikanska handelskammaren, som beskriver sig själv som en ”icke-vinstdrivande medlemsorganisation som representerar amerikanska företags förenade intressen”, har inte svarat på frågor från media.

   

   

  Fler notiser