En tjur i Sydsudan fängslas för brutalt mord på en 12-årig pojke – riskerar flera år i fängelse om den fälls

  9 juni 2022, kl 17.30

  Polisen i den sydsudanesiska staden Rumbek, Lakes State, säger att en ökänd tjur, och dess ägare, sitter i förvar efter att djuret påstås ha dödat den 12-årige pojken Maluer Mago. Tjuren, som används för att ploga jordbruksmark, var på väg tillbaka från en gård på kvällen när den attackerade pojken och dödade honom på plats.

  ”Tjuren är arresterad, och finns på en polisstation”, sa polistalesmannen Elijah Mabor till lokala medier. ”Pojken fördes till sjukhus för obduktion, och sedan fick han komma hem för att begravas.” Mabor kunde dock inte berätta vad som framkom vid obduktionen.

  Den dödliga incidenten inträffade knappt en månad efter en liknande berättelse om en våldsam bagge som attackerade och dödade den 45-åriga Adhieu Chaping i Lakes State. Baggen stångade henne flera gånger; hon föll till marken och skadades så svårt att hon avled. Baggen ska avtjäna tre år i ett militärläger som straff.

  Enligt sedvanliga lagar i Lakes State ges alla husdjur som har dödat en person som kompensation till den avlidnes familj. Om tre år får Chapings familj den vredgade baggen. Ägaren ska också böta fem kor.

  (OBS! Tjuren på bilden är hemmahörande i Sydsudan men inte misstänkt för brott! /bildred.)

   

   

  Fler notiser