Nu är den senaste Tiktok-trenden här – anlägg en brand i naturen för att få till en fin, dramatisk bakgrund till videon

  9 juni 2022, kl 18.15

  En kort video visar hur Tiktokstjärnan Nosheen Syed går i slow motion ner för en skogsklädd kulle täckt av lågor, med en trendig poplåt som nämner ”att sätta eld” i bakgrunden. Bildtexten till filmen, som spelats in i en naturpark, lyder så klart: ”Eld bryter ut vart jag än går”.

  Nosheen Syed har mer än elva miljoner följare, och är nu en av flera pakistanska tiktokers som anklagas för att medvetet starta bränder som dramatiska bakgrunder i sina filmer. Syed sa i ett uttalande till Vice World News att hon inte startade branden, och att det ”inte var någon skada i att göra videor.”

  Det här är en växande trend i Pakistan, som lider av en rekordstor värmebölja med temperaturer på över 50 grader. Det finns också en bristande medvetenhet bland befolkningen om miljöfrågor. Många bönder använder sig till exempel av svedjebruk, där skog bränns ner för att sedan odlas.

  ”Unga människor som är desperata efter anhängare sätter eld på våra skogar under denna varma och torra säsong”, twittrade viltvårdsarbetaren Rina S Khan Satti. ”Dessa psykotiska ungdomar måste fångas och omedelbart sättas i fängelse.”

   

   

  Fler notiser