Prins Harry och Meghan Markle kritiseras som hycklare för att flyga hem i privatjet – jämförs nu med ryska oligarker

  8 juni 2022, kl 10.45

  Under firandet av drottning Elizabeths 70 år på tronen höll paret en låg profil. Desto mer uppmärksamhet fick de när reste tillbaka till Kalifornien med ett privat jetplan, samtidigt som de ägnat flera år åt att kampanja för större åtgärder mot klimatförändringar.

  ”De missionerar om att hjälpa människor och planeten, sedan tar de privatjet”, sa experten på det brittiska kungahuset Tom Quinn till The Times. ”De säger åt folk att ta hand om miljön, och sedan struntar de själva i klimatet. Det är oerhört hycklande. Bombardier 6000 passar ryska oligarker och människor som inte bryr sig.”

  Prins Harry har tidigare karakteriserat klimatförändringen som en av de ”mest pressande frågorna” som mänskligheten står inför. ”Vi måste bli bättre på att stoppa eller tillåta de saker som orsakar så mycket skada för så många av oss vid källan, snarare än att bli distraherade av symptomen” sa Harry tidigare i en tv-intervju med Oprah Winfrey.

  Planet de använde, en Bombardier Global 6000, är en snabb VIP-jet som utan problem kan flyga Farnborough–Santa Barbara utan att behöva stanna någonstans för att tanka.

   

   

  Fler notiser