Intellektuellt handikappad haitier med fem ledare på rymmen från Special Olympics i Florida – Disney World inkopplade

  8 juni 2022, kl 11.30

  En fotbollsspelare och fem haitiska delegater som anlänt till Florida för Special Olympics USA-spelen 2022 har försvunnit, uppgav den lokala polismyndigheten på tisdagen. De sex sågs senast under måndagseftermiddagen på en stor sportanläggning som är en del av Disney World, världens största nöjesfält, över 120 km² stor. Här finns bland annat 33 hotell.

  ”Alla lämnade in sina rumsnycklar och hade kvar sina väskor och personliga tillhörigheter på rummen”, sa polisen i en bulletin för försvunna personer. ”Vi för samtal med Disney World.”

  ”Vi är oroade för delegaternas välbefinnande. Lokala myndigheter säger att det inte finns någon anledning att tro att hälsan och säkerheten för någon av individerna är i fara. För att utöka räckvidden och effektiviteten av brottsbekämpande ansträngningar för att lokalisera dessa individer har de rapporterats som försvunna personer”, sa Special Olympics i ett uttalande som publicerades på organisationens hemsida.

  Special Olympics började på söndagen, och har mer än 5 500 idrottare och tränare från USA och karibiska nationer. Spelen fortsätter till den 12 juni.

   

   

  Fler notiser