Brittiska forensikstudenter måste varnas för bilder med våld och död – kan vara ”traumatiserande”

  8 juni 2022, kl 19.00

  Ett brittiskt universitet har utfärdat en innehållsvarning för sin kurs i forensik. I sin utbildning kan studenterna utsättas för bilder av döda människor de kanske kan tycka är ”stötande eller traumatiserande”. Lärarna är uppenbarligen oroliga för att en del kanske inte är förberedda på verkligheten i sitt blivande yrke.

  Mail Online berättar att skolan talar om för studenter att de bör begrunda sina kursval om de fruktar att de inte kan hantera den svåra verkligheten. ”Innehållet i kriminalteknik-kursen innehåller bilder, skildringar och beskrivningar av mord, sexuella övergrepp, självskada, våld och död som vissa elever kan tycka är stötande och/eller traumatiserande.”

  Mick Neville, en pensionerad kriminalkommissarie från Scotland Yard som tidigare arbetade inom kriminalteknik, sa till Mail Online: ”Jag är rädd att detta bara visar hur ’woke’ saker har blivit i vårt samhälle. Det visar bara hur världen bokstavligen har blivit galen. Allt handlar enbart om den egna personen nu för tiden, alla bryr sig bara om sin egen mentala hälsa – de borde vara mer bekymrade för de offer de kanske ska hjälpa.”

   

   

  Fler notiser