Bilist dödar en, skadar 30, kör in i folksamling i centrala Berlin, 2013 dödades 13 på samma plats av islamist i lastbil

  8 juni 2022, kl 14.45

  Det var i förmiddags en bil körde in bland de som promenerade på Berlins paradgata Kurfürstendamm. Först körde mannen in i en grupp människor på trottoaren vid en korsning, och fortsatte sedan tillbaka ut på gatan. Strax därefter kraschade bilen in i skyltfönstret till ett parfymeri. Förbipasserande grep sedan föraren och överlämnade honom till polisen.

  Enligt polisen är föraren en 29-åring, men inga uppgifter finns om förarens nationalitet eller eventuella politiska motiv.

  Gatorna runt det stora butiksstråket har spärrats av. Ambulanser fortsätter att lämna olycksplatsen, och en polishelikopter cirkulerar ovanför platsen. Kraftigt beväpnade poliser patrullerar området.

  Händelsen inträffade i omedelbar närhet av en liknande incident 2016, där 13 personer dödades och 70 skadades i en islamistisk attack. En tung lastbil körde in i en lokal julmarknad. Förövaren, Anis Amri, var sedan tidigare känd av polisen, men myndigheterna hade inte kunnat utvisa honom. Amri flydde, men sköts sedan ihjäl vid en poliskontroll i norra Italien. Än i dag är torget säkrat med pollare och betongbarriärer.

   

   

  Fler notiser