Spansk brevbärare gömde 20 000 brev i sitt hem – upptäcktes först ett decennium senare när hans hus skulle renoveras

  7 juni 2022, kl 19.00

  När köparen av ett hus i den spanska staden Biar, Alicante, skulle renovera byggnaden fick han ett samtal från byggfirman som var på plats. Det var fullt med skräp som den tidigare ägaren lämnat efter sig, en mängd soppåsar utspridda över hela huset. De var fulla med post från 2000 fram till 2013, brev som mottagarna aldrig fick utdelade.

  Den 62-årige ägaren av huset arbetade tidigare som brevbärare, och han kom troget till postkontoret varje dag, sorterade posten och gav sig ut på sin runda. Men han delade bara ut en del, allt annat tog han med sig hem och slängde in i huset han delade med sin far. Kärleksbrev, kallelser till sjukhus, räkningar, tidningar – allt samlades i sopsäckar som gömdes undan i huset.

  2013 fick han sparken då det var så många som klagade på post som försvunnit. Några år senare dog mannens far, och den forne brevbäraren bestämde sig för att sälja fastigheten. All post upptäcktes, mannen arresterades den 1 juni och ska ställas inför domstol.

  Den upphittade posten är nu i säkert förvar, och ska så småningom delas ut till adressaterna, en eller två decennier försenade.

   

   

  Fler notiser