Brittisk fallskärmshoppare dör under hopp från 800 meter hög klippa i Italien – fallskärmen utlöstes inte

  7 juni 2022, kl 20.00

  Den brittiske fallskärmshopparen Dylan Roberts, 33 år, dog i går under ett basehopp i de italienska alperna. Vänner säger att den professionelle basehopparens fallskärm inte kunde öppnas, han kan också ha räknat fel på sin bana. Det fatala hoppet skedde tidigt på morgonen från en 800 meter hög klippa; efter 200 meter träffade han bergssidan.

  Roberts hoppade från samma plats förra året och nådde då en hastighet på 160 km/tim.

  Roberts var en mycket erfaren fallskärmshoppare, och tidigare instruktör vid brittiska fallskärmsskolor. Han hade kombinerat sin kärlek till fallskärmshoppning med extremsporten basehoppning – en sport som går ut på att hoppa från fasta föremål som broar, byggnader och klippor och använda fallskärm för att säkert ta sig ner till marken. Basehoppning har dödat mer än 400 människor under de senaste tjugo åren.

  Roberts död kom bara en dag efter att australiensaren Matthew Munting, 35 år, dog under liknande omständigheter i de italienska alperna. Munting beskrivs som en av de mest erfarna basehopparna i världen, och arbetade enligt uppgift som instruktör vid tidpunkten för sin död.

   

   

  Fler notiser