Mercedes-Benz återkallar omedelbart en miljon äldre bilar över hela världen – potentiellt problem med bromssystemet

  5 juni 2022, kl 12.00

  ”Korrosion på bromsförstärkaren kan i värsta fall leda till att kopplingen mellan bromspedalen och bromssystemet bryts”, säger Tysklands transportmyndighet till AFP. ”Som en konsekvens kan färdbromsen sluta fungera.”

  993 407 fordon återkallades över hela världen, vilket Mercedes-Benz bekräftade för AFP, som också uppgav att åtgärden var baserad på ”analys av isolerade rapporter för vissa fordon”. Återkallelsen gäller bilar byggda mellan 2004 och 2015 av suv-serien ML och GL, och R-klass lyxminivan.

  Bilföretaget säger vidare ”I sällsynta fall av mycket allvarlig korrosion kan det vara möjligt för en särskilt stark eller hård bromsmanöver att orsaka mekanisk skada på bromsförstärkaren, varvid kopplingen mellan bromspedal och bromssystem skulle misslyckas. I ett så mycket sällsynt fall skulle det inte vara möjligt att bromsa fordonet via färdbromsen. Därmed skulle risken för en krasch eller skada öka.”

  Mercedes-Benz börjar återkallelsen omedelbart, och ska kontakta ägarna till de potentiellt påverkade fordonen. ”Till dess att besiktningen äger rum ber vi våra kunder att inte köra sina fordon.”

   

   

  Fler notiser