83-årig japan blir äldst med att segla solo över Stilla havet – återvände hem i lördags efter 69 dagar ute på havet

  5 juni 2022, kl 14.00

  Efter mer än två månader till sjöss anlände Horie hamnen i Japan. Efter färden på 900 mil hade han ett budskap till världen: ”Låt inte dina drömmar förbli drömmar”, sa han till CNN via satellittelefon. ”Ha ett mål och arbeta för att uppnå detta, och ett vackert liv väntar.”

  Innan han gav sig iväg från San Francisco sa Kenichi Horie att hans enda rädsla för att segla ensam utan uppehåll över Stilla havet var hans ålder. Men i lördags visade 83-åringen – känd som Japans mest berömda seglare – att det trots allt inte var ett hinder.

  1962 blev Kenichi Horie den första personen som framgångsrikt genomförde en resa utan uppehåll ensam över Stilla havet, då från hemmahamnen i Japan till San Francisco. Redan 1974 seglade han jorden runt på egen hand. Horie har rest över Stilla havet i flera fartyg, inklusive sådana som är gjorda av aluminiumburkar, öl- och whiskyfat, och fartyg som drevs av solpaneler och fotpedaler.

  Men han tränar inte fysiskt för sina äventyr. ”Jag mår alltid bra, alltid i form … Äter inte för mycket, dricker inte heller för mycket”, sa han till San Francisco Chronicle innan han avgick på sin senaste resa.

   

   

  Fler notiser