Mexikansk seriemördare lockade minst sju unga kvinnor med jobberbjudanden på Facebook – nu har polisen gripit honom

  3 juni 2022, kl 17.45

  Det senaste fallet gäller den mördade kvinnan Viridiana Moreno, 31 år, som begav sig till ett hotell för att delta i en förmodad anställningsintervju hon blivit inbjuden till av någon på Facebook. Efter det försvann hon. Hennes oigenkännliga kropp hittades några dagar senare, och identifierades genom DNA-test. Namnet offentliggjordes av släktingar som protesterade efter hennes försvinnande.

  Den nu misstänkte 72-årige mannen, kallad ”El Chino”, greps tillsammans med en kvinnlig följeslagare. I hans hem hittades smycken, nagellack, skor, en hårtork och flera andra föremål som kan kopplats till två andra kvinnor som försvann 2016 och 2019, säger nyhetsbyrån Efe.

  Många kvinnor i mindre mexikanska städer är i desperat behov av arbete. Den omfattande svarta ekonomin gör det också enkelt att locka med mer dolda anställningar. Två flickor i åldrarna 13 och 14 år, som lockats hemifrån med erbjudanden om anställning, räddades nyligen. De hittades tillsammans med en misstänkt kidnappare på en busstation i Mexico City.

  De tusentals kvinnor som försvinner varje år i Mexiko är inte längre nyheter för någon.

   

   

  Fler notiser