Musk förbjuder distansarbete – alla anställda ska tillbringa minst 40 timmar i veckan på kontoret ”eller lämna Tesla”

  2 juni 2022, kl 12.30

  Elon Musk, som eventuellt fortfarande försöker ta över Twitter, skräder inte orden. I ett mejl till personalen, som analysföretaget Bloomberg fått ta del av, skriver han: ”Alla som vill utföra distansarbete måste vara på kontoret i minst (och jag menar *minst*) 40 timmar per vecka, eller lämna Tesla”.

  En Twitter-användare frågade Musk om han hade någon kommentar till de som tycker att det är ett föråldrat koncept att komma till kontoret. Han svarade ”Detta är mindre än vad vi begär av fabriksarbetarna”.

  I ett uppföljande mejl skrev Musk: ”Ju mer ansvar du har, desto mer närvarande måste du vara. Det var därför jag tillbringade så mycket tid i fabriken – de på linjen kunde se mig arbeta tillsammans med dem. Om jag inte gjort det, så hade Tesla för länge sedan gått i konkurs.”

  Också Apple har svårt att få tillbaka distansarbetarna. En anställd har i en intern diskussionsgrupp skrivit: ”Vi berättar för alla våra kunder hur bra våra produkter är för distansarbete, men vi själva kan inte använda dem för att arbeta på distans? Hur kan vi förvänta oss att våra kunder ska ta oss på allvar?”

   

   

  Fler notiser