Depp glad – Heard måste betala 100 miljoner kronor i skadestånd – juryn enig om att hennes anklagelser var falska

  2 juni 2022, kl 11.45

  Rättegången, som startade i april, väckte stor uppmärksamhet på sociala medier, där många försökte analysera detaljerna som kom fram under rättegången. I går samlades Depps anhängare utanför domstolen, och jublade som svar på var och en av domarna som föll.

  Rättegångens upplösning direktsändes, och det var många som väntade på domstolens beslut. I domen fastslås att Heards tidigare anklagelser om misshandel är falska, och att hon med uppsåt försökt skada Depp. Juryns beslut var enhälligt: nu ska Heard betala 100 miljoner kronor i skadestånd till sin tidigare man.

  Det var efter att Heard skrev en artikel i Washington Post om att hon blivit misshandlad i ett tidigare förhållande, utan att specifikt nämna Depp, som hon blev stämd på 500 miljoner kronor. Heard svarade med en motstämning, där hon krävde att Depp skulle betala dubbelt så mycket pengar för ”det omfattande fysiska våld och de övergrepp” hon säger sig ha blivit utsatt för.

  En brittisk förtalsdomstol har tidigare fastslagit att Depp misshandlat Heard vid tolv tillfällen, men beviskraven anses vara strängare i USA än i Storbritannien.

   

   

  Fler notiser