Disney anpassar Star Wars-film till kinesisk rasism, är nu anti-rasister efter kritik mot svart kvinna i en ny tv-serie

  1 juni 2022, kl 14.45

  Disney, som köpte rättigheterna till Star Wars 2012, kritiserades hårt när de gav svar på tal till de som kritiserade den nya tv-serien Obi-Wan Kenobi. Den hade premiär den 27 maj, och den svarta kvinnan Moses Ingram, som spelar rollen som Inquisitor Reva, har fått mängder med rasistiska meddelanden från Star Wars-fantaster.

  Det var när Disney tweetade ”Välj inte att vara rasist” som den amerikanska radio- och tv-värden Dana Loesch påpekade att Disney drog ned på de svarta skådespelarna när Star Wars-filmen The Force Awakens från 2015 skulle visas i Kina. ”Minskade ni inte närvaron av svarta skådespelare, eller tog bort dem helt, när ni marknadsförde filmen i Kina för att kunna maximera vinsten?”.

  Moses Ingram, känd från filmen The Queen’s Gambit, säger i en intervju med The Independent att produktionsbolaget förvarnade henne om att Star Wars-fantaster skulle komma med rasistiska kommentarer: ”Det här är en sak som, tyvärr, troligen kommer att hända. Men vi är här för att hjälpa dig”.

  ”Självklart finns det alltid fickor av hat, men jag har inga problem med blockeringsknappen”, säger Ingram.

   

   

  Fler notiser