Wales serverar insekter till lunch i grundskolan, och informerar föräldrarna om fördelarna med annat än kött som protein

  31 maj 2022, kl 16.00

  Istället för hamburgare, där pommes frites ofta definieras som grönsaker, ska eleverna i fyra av Wales grundskolor få smaka på mat med insekter som bas. Då kan de njuta av spagetti bolognese gjord av insekter, eller växtbaserade produkter som redan finns i Storbritanniens livsmedelsbutiker.

  Det nya projektet, som leds av två universitet, kartlägger grundskolebarnens attityder till miljöfrågor, och hur miljötänket kan omsättas i praktisk handling. Projektet, som startade förra veckan, använder undersökningar, workshops, intervjuer och fokusgrupper för att utforska unga människors förståelse och upplevelser av alternativ till kött som proteinkälla. Man vill också utbilda familjer om näringsmässiga fördelar med ätbara insekter.

  ”För att vara helt tydlig försöker vi inte övertala barn att byta från kött till saker som ätbara insekter”, säger Christopher Bear, från universitetet i Cardiff, till Daily Mail.

  Enligt den fristående organisationen Finder UK har över sju miljoner vuxna i Storbritannien en köttfri diet, och ytterligare 8,8 miljoner avser att gå över till vegetarisk eller vegansk kost 2022.

   

   

  Fler notiser