VIDEO: Par kraschar med bilen och kör ner i damm fylld med alligatorer – prickskyttar skyddar räddningsdykare

  31 maj 2022, kl 14.15

  Enligt tv-kanalen WSVN 7 News tappade föraren kontrollen över bilen, välte och gled ner i en översvämningsdamm där den började sjunka. Dykare från räddningstjänsten anlände till platsen, men då man kunde se flera alligatorer i dammen fick de vänta in polisens prickskyttar.

  Nieves Matos, 80 år, och hennes son, Mario Laza, 56 år, kunde räddas ur bilen. De fördes till sjukhus, där Laza senare avled. Familjen till offren har startat en Gofundme-kampanj för att hjälpa till med begravningskostnaderna och räkningarna för vården.

  Alligatorer har funnits i Floridas kärr, träsk, floder och sjöar i många århundraden. I takt med att allt fler invånare vill bo vid vattnet, och gärna utövar vattensporter, ökar risken för konflikter. Hundar bör hållas kopplade.

  Alligatorerna har bredare och kortare huvuden än krokodilerna. Alligatorerna lever främst i sydöstra USA; krokodiler finns i Nord-, Syd- och Centralamerika samt Afrika, Sydostasien och Australien. Södra Florida är det enda stället där alligatorer och krokodiler samexisterar.

  Till skillnad från krokodiler betraktar alligatorer oftast inte människor som ätbara.

   

   

  Fler notiser