Magisk 2000 år gammal silverpenis funnen i Kent – slakt tillstånd tyder på att den skulle skydda barn från onda makter

  31 maj 2022, kl 20.00

  Pensionerade fastighetsmäklaren Wendy Thompson, 74 år, sökte igenom marken med en metalldetektor runt en gård i Kent, Storbritanniens sydöstra hörn. ”Jag vände jorden med en spade – där var den, ungefär ett par decimeter ner”, säger Thompson i en intervju med The Independent. ”Jag är inte ute efter pengarna, det är på grund av historien och att du vet att någon en gång hade det föremålet. Det är verkligen magiskt”.

  Silverpenisen, som är 25 millimeter lång och bara väger 9,7 gram, tros ha anor från år 43 till år 410. En rapport från British Museum säger att det var svårt att säga ett exakt årtal för hänget, men den falliska karaktären av det ”pekar på den romerska eran”.

  Bilder som har en fallossymbol användes ofta i romersk konst, och penisen sågs som ett tecken på makt och virilitet – soldater bar ofta amuletter med en knytnäve och en erigerad fallos för tur i strid. Då detta smycke inte visar en erigerad penis är det enligt British Museum mer troligt att det är föräldrar som försett en av sina pojkar med det penisformade hänget för att skydda honom från det onda ögat.

   

   

  Fler notiser