Hantverksbryggeri i Singapore gör öl vars vatten kommer från reningsverk; vill visa att det är rent nog att återanvändas

  30 maj 2022, kl 19.00

  Hantverksöl kräver kvalitet, också för vattnet som används. Därför samarbetar Singapores myndighet som ansvarar för vattnet i önationen med hantverksbryggeriet Brewerkz för att visa att det går att rena vattnet från reningsverken till högsta klass.

  Ölet görs med Newater, Singapores eget märke av återvunnet vatten. Den första tappningen fick besökare smaka på under Singapore International Water Week 2018, en konferens om hållbart vatten. Då var det enbart konferensdeltagarna som fick njuta av ölet, men i år säljs det också i butiker.

  2022 års version är en tropisk blonde ale gjord på tysk kornmalt, aromatisk citra- och calypso-humle, samt kveik, en mycket uppskattad ekologisk bryggjäst från Norge som använts i norsk bondbryggning i generationer. Resultatet är ett lättnjutet öl, lämpligt i Singapores tropiska klimat, med en len eftersmak av rostad honung.

  Just nu får allmänheten en chans att smaka på ölen, som bryggs i en begränsad upplaga. Burkarna har formgivits med tre ikoniska vattenlandmärken som visar Singapores arbete med hållbart vatten, men som också är populära platser för utflyktsmål.

   

   

  Fler notiser