VIDEO: Brittisk orienterare springer fort men fel, rätt in i cykelställ under sprintstafett vid världscupen i Borås

  30 maj 2022, kl 15.00

  Den 25-årige britten Nathan Lawson deltog i den tre dagar långa världscupen i orientering i Borås med tre andra orienterare från Storbritanniens sprintlag. I en video från SVT Sport ser man hur Lawson söker efter en snabb rutt fram till mål, men missar istället ett cykelställ och springer rakt in i det. ”Aj, aj … Det där är inte skönt”, säger en av programledarna. ”Det var inget bra ställe det där”, lägger kollegan till.

  ”I slutet av sprinten, när jag kom ut från parken, tittade jag på kartan för att hitta den bästa vägen till målet. Dessvärre var cykelstället inte utmarkerat …”, säger Lawson i en intervju med On The Red Line, en oberoende sajt om brittiska orienteringsidrottare. ”När jag väl såg cykelstället var det för sent”.

  Han var först rädd att det var knät som slog i, men det var något helt annat. När han kom i mål gjorde det fortfarande rätt ont. ”Jag har inte kollat, men jag tror att det är OK.” Han var mer bekymrad över att han tappade tre sekunder på grund av incidenten.

  Sverige vann sprinten med 55.20, och Storbritanniens sprintlag landade på en sjätteplats med 57.06.

   

   

  Fler notiser