VIDEO: Australiensisk man attackeras av känguru och det hela utvecklas till ett ordentligt slagsmål – mannen vinner

  30 maj 2022, kl 18.00

  En video, som tros ha spelats i New South Wales, Australien, visar hur en man kommer springande i full fart utanför stängslet till en villa, med en galet arg känguru efter sig. Han snubblar och faller ned på marken, varefter kängurun hoppar på honom. Den cirklar runt mannen som reser sig, får fatt på en gren och försöker förvara sig. De börjar sedan brottas med varandra, innan mannen lyckas slänga kängurun till marken.

  Det är inte känt om mannen eller kängurun ådrog sig några skador till följd av händelsen.

  Kängurur är för det mesta inte aggressiva, men tusentals till största delen odokumenterade attacker inträffar i Australien när djuren känner sig hotade. Den största risken finns i områden där människor har förändrat känguruns naturliga livsmiljö och födomönster.

  Bekymrade golfare tvingas också allt oftare försvara sig med sina golfklubbor när aggressiva kängurur vägrar flytta sig från banorna, och öppet attackerar spelare.

  ”Jag såg inte vad som drabbade mig. En av mina vänner hoppade ur vagnen med en golfklubba och slog bort kängurun från min rygg”, säger golfaren Mary Kohler till 9 News.

   

   

  Fler notiser