Indiskt tjänstemannapar stängde nationalarena för att de skulle rasta hunden där – nu får de bo 340 mil från varandra

  29 maj 2022, kl 18.00

  ”Vi brukade träna till åtta, halv nio på ljusa kvällar, men nu måste vi lämna arenan vid sjutiden så att en av cheferna kan rasta sin hund”, sa en tränare till The Indian Express. När tidningen kontaktade hundägaren Sanjeev Khirwar, tillika arenans huvudsekreterare, fick de till svar: ”Det är absolut felaktigt”.

  Men Indian Express besökte arenan några kvällar, och såg stadionvakterna rensa arenan till sju på kvällen. En stund senare kom Khirwar, och ibland även hans fru Rinku Dugga, med sin grand danois som fick springa fritt på gräsplanen och löpspåren.

  Indian Express avslöjande väckte stor uppmärksamhet, inte minst i sociala media. Nu har myndigheterna bestämt att alla idrottsanläggningar i huvudstaden ska vara öppna till klockan 22.00. De har också med omedelbar verkan separerat paret till olika delar av landet. Herr Khirwar och fru Dugga bor numera 340 mil från varandra.

  Men hunden då? Hans öde har varit föremål för stor oro på sociala medier, men de flesta är övertygade om att han har det bättre långt, långt ut på landsbygden där luften är klar och gräsmattorna fria från idrottare.

   

   

  Fler notiser