Brittisk transmördare hade fyllesex med sin cellkamrat – drack sig berusade i det vinstdrivande kvinnofängelset

  29 maj 2022, kl 15.00

  Det var först när andra fångar uppmärksammade vakterna på vad som försiggick i fängelsecellen som de förstod att det var dags att agera. Där hade en transmördare decibelstark fyllesex med sin kvinnliga cellkamrat, efter att ha berusat sig på hembränd sprit.

  ”Bossarna försöker hålla det tyst, tyst. Men alla pratar om det”, säger en fånge till The Mirror. ”De utreder hur de fick i sig alkohol och hur det hela hände. Många kvinnor här i fängelset är oroliga och sårbara. Sådana här saker borde inte hända”.

  Kvinnofängelset HMP Bronzefield är ett av flera vinstdrivande fängelser i Storbritannien. Det var hit den 43-årige transmördaren fördes efter att ha blivit dömd till fängelse efter ett mord. Trots att de manliga könsdelarna finns på plats kunde fången röra sig fritt i fängelset, och mingla med kvinnorna.

  HMP Bronzefield är ett av fem vinstdrivande fängelser i Storbritannien som drivs av Sodexo Justice Services, en privat fängelseoperatör som flera gånger anklagats och utretts för allvarliga försummelser. I Sverige förser Sodexo än så länge mest restauranger och kontor med personal.

   

   

  Fler notiser