Britterna piratkopierar tv-program de redan kan få gratis, lagligt – rapport visar att allt inte bara handlar om pengar

  29 maj 2022, kl 16.00

  Företaget Muso tar fram statistik om besök på torrentsajter, antal visningar och vad som laddas ner. Deras senaste rapport visar hur trenderna för piratkopiering ser ut.

  Nästan hälften av all pirattrafik är tv-relaterad, och antalet illegala nedladdningar fortsätter att öka. Tillväxten är särskilt stark i Storbritannien, som i absoluta tal nu är placerad på tredje plats i världen. Intressant nog är att människor till och med piratkopierar innehåll som de kan titta på helt lagligt, utan kostnad.

  ”Den senaste säsongen av Peaky Blinders var gratis i Storbritannien, men är fortfarande placerad på nionde plats på den globala efterfrågelistan för denna titel”, enligt Muso-rapporten.

  Ökningen av nedladdade tv-serier förklaras delvis med att innehållet är utspritt över flera abonnemangstjänster. Man blir prenumerationstrött. De flesta betalar gärna för en eller två tjänster, men laddar hellre ner illegalt innehåll istället för att betala för ännu ett abonnemang. Vanor spelar också en viktig roll.

  ”Tittarna vänjer sig vid upplevelsen av en plattform, oavsett om den är laglig eller inte”, konstaterar Muso.

   

   

  Fler notiser