VIDEO: Racerföraren Colton Herta totalkraschar sin Honda i Indy 500 under testlopp – klarar sig oskadd

    28 maj 2022, kl 12.15

    Det var bara 25 minuter kvar av fredagens intensiva testlopp, när racerföraren Colton Herta i hög hastighet förlorar kontrollen på sin bil och kraschar. En spektakulär Twitter-video visar hur bakdelen smäller in i skyddsbarriären, framvagnen reser sig upp, bilen snurrar runt och landar upp och ner. Gnistorna sprutar när Andretti-stallets Honda glider fram på asfalten.

    Under hela förloppet, medan hans bil fortfarande rullade, talade Herta med teamet via sin hjälmradio. När det tog stopp sa hans far, Bryan, åt honom att han skulle stanna kvar fastspänd tills räddningspersonal kunde befria honom från bilen.

    Herta klarade kraschen bra, och kommer att köra helgens tävlingar, låt vara med en ny bil. När han lämnade områdets sjukvårdsenhet fick han frågan hur han kände sig: ”Litet tråkigt för den racerbilen”.

    Indianapolis 500 är med sina 300 000 åskådare den största sporttävlingen i världen, efter cykeltävlingen Tour de France. Loppet körs i 200 varv och har en total längd på 500 miles, vilket motsvarar 805 kilometer. Varvrekordet på 37,895 sekunder innebär en medelhastighet på 382 kilometer per timme.

     

     

    Fler notiser