Musk stäms för att försöka sänka Twitters aktiekurs; anklagas för att lyfta fram gamla problem med falska konton som nya

  28 maj 2022, kl 17.30

  Miljardären Musk lade förra månaden fram ett erbjudande om att köpa Twitter för ett mångmiljardbelopp. Nu tvekar han, och säger att förvärvet inte kan gå vidare förrän företaget lämnat information om hur många falska konton plattformen har. Aktieägarna hävdar istället att Musk vill pressa Twitter att förhandla fram en betydligt lägre köpeskilling.

  Nu har en stämningsansökan lämnats in, som hävdar att Musk försökt sänka aktiekursen (just nu 27 procent under Musks första bud) genom att uttrycka tvivel om antalet falska konton. Stämningen noterar dock att Musk avstod från företagsbesiktning med sitt ”ta det eller inte”-erbjudande, och i och med det valde att avstå från sin rätt att studera företagets icke-offentliga finanser.

  Problemet med falska konton på Twitter är inte heller något nytt. Förra året betalade företaget åtta miljarder kronor för att reglera fordringar baserade på att de överdrev sin tillväxttakt och månatliga användarsiffror.

  För att finansiera en del av förvärvet har Musk sålt Tesla-aktier, som tappat nästan en tredjedel av sitt värde sedan affären offentliggjordes.

   

   

  Fler notiser