USA: Kvinna skjuter man till döds när han öppnar eld mot folkmassa – ville hämnas tillsägelse om att sänka hastigheten

  28 maj 2022, kl 13.25

  I onsdags körde Dennis Butler, en 37-åring med en omfångsrik kriminell historia, med hög hastighet förbi ett födelsedagskalas. Han ombads att sänka hastigheten, då det fanns flera barn i närheten. Han återvände till platsen beväpnad med ett halvautomatiskt gevär, och öppnade eld inifrån sin bil. En kvinna som deltog i festen drog sin pistol och sköt ihjäl Butler. Ingen på festen skadades.

  ”Istället för att fly från hotet konfronterade hon det och räddade flera liv i natt,” sa Tony Hazelett, representant för polisen, till media. ”Efter att ha skjutit Butler med dödlig utgång väntade kvinnan tillsammans med flera vittnen på polisen. Inget åtal kommer att väckas mot henne”.

  Hazelett berättade på presskonferensen att kvinnan som sköt tillbaka inte hade någon brottsbekämpande bakgrund. ”Hon är bara en medlem av samhället som bar sitt vapen lagligt”.

  Händelsen uppmärksammas i media då den beväpnade tonårig som dödade 21 personer på en grundskola också hade ett halvautomatiskt gevär, som köpts lagligt. Privat vapenägande är inskrivet i den amerikanska konstitutionen.

   

   

  Fler notiser