VIDEO: Aggressiv råtta skapar kaos i hundpark i New York – jagas av hundarna som misslyckas, tills Zoey får tag i den

  27 maj 2022, kl 12.30

  Råttan insåg snabbt att han var i trubbel när han genade över en dammig hundpark på Manhattan i måndags. @Dinforwars twittrade en video som visar hur jyckarna blev lika peppade som ägarna nervösa.

  Råttjakten börjar när en svart bulldog springer bredvid den, och trycker till med nosen. Bulldoggens ägare drar bort hunden, och råttan skyndar vidare. Det är då som fyraårige Zoey, en fin jindomix med stark jaktinstinkt, tar tag i saken. Hon skakar råttan, och slänger sedan upp den i luften. Mer än så blir det inte, då ägaren Jonah fyar sin hund. Då många oroat sig för Zoeys hälsa efter att ha fått smak för råttor hälsar Jonah att hunden mår bra, enligt New York Times.

  Två miljoner råttor kallar New York sitt hem. De frodas på gatorna, i avlopp, i både övergivna och bebodda hus, i parkerna, i tunnelbanorna, i skoaffärer och på restauranger. Och det blir allt värre. Råttobservationerna ökade med 40 procent under de första elva månaderna 2021, jämfört med 2019. Det beror till stor del på nya nedskärningar av sophämtning och gatustädning. Med pandemin blev det ont om mat, och råttorna spred sig därför till nya jaktmarker.

   

   

  Fler notiser