Välklädda vampyrer samlas i Storbritannien för att uppmärksamma 125-årsdagen av boken Draculas lansering – världsrekord

  27 maj 2022, kl 15.00

  1 369 personer kom till Whitby i North Yorkshire klädda som den hemska karaktären, vilket slog det tidigare rekordet på 1 039 entusiaster. Evenemanget anordnades för att markera att det är 125 år sedan Bram Stokers roman Dracula publicerades, 1897.

  På plats fanns också Jack Brookbank, officiell domare för Guinness rekordbok: ”Vi är ganska strikta när det gäller den officiella kostymen som är tillåten. Den måste inkludera svarta skor, svarta byxor eller klänning, väst, skjorta, svart cape eller krage och huggtänder i överkäken”. Deltagarna måste också stå stilla tillsammans i fem minuter.

  Det var här författaren fick sin inspiration till både miljön och huvudpersonen i boken, när han hade några dagars semester från sitt skrivande. Han hittade namnet Dracula i det lokala biblioteket, i en bok om en 1400-talsprins, i det som nu är Rumänien, som sades ha spetsat sina fiender på träpålar.

  Hundratals Dracula-fantaster kommer till Whitby varje år, och många besökare frågar var Draculas grav ligger. Förra året satte personalen vid St Marys Church upp en lapp på dörren där de ber turisterna att inte fråga.

   

   

  Fler notiser