Ray Liotta, känd från filmen Maffiabröder, har gått bort, 67 år gammal – dog i sömnen efter en ny filminspelning

  27 maj 2022, kl 16.25

  Under natten mot torsdagen gick Liotta bort, 67 år gammal, efter inspelningar av den kommande filmen Dangerous Waters. Det är oklart om hans roll görs om eller om hans del av inspelningen tas bort. Hyllningar strömmade in till den älskade filmstjärnan från skådespelare, kändisar och politiker som alla hedrade honom.

  Han adopterades vid sex års ålder av ett par i New Jersey, och i decennier kämpade han för att acceptera det faktum att hans biologiska mamma gett upp honom. Till slut kunde han återförenas med, men han kallade senare deras möte för “en besvikelse”, och tillade, ”Tack och lov att jag blev adopterad”.

  Han följde sin dröm om att bli skådespelare och flyttade till Los Angeles, där hans karriär snabbt tog fart. En av hans mest kända roller är som maffiaboss i filmen Maffiabröder, baserad på en verklig historia om en gangster som blev informatör för FBI. Andra filmer värda att uppmärksammas är Cop Land, Smokin’ Aces och inte minst The Many Saints of Newark (som visar hur Tony Soprano blev Tony Soprano).

  Han har också gjort rösten till Tommy Vercetti, i spelet Grand Theft Auto: Vice City.

   

   

  Fler notiser