Latinamerika har över 60 procent av världens mest kriminella städer; åtta av de tolv absolut värsta tätorterna finns där

  26 maj 2022, kl 14.45

  Brottslighet är den största säkerhetsfrågan i större städer, och säkerheten för företagens personal, tillgångar och försörjningskedjor sätts på spel, säger riskbedömningsföretaget Verisk Analytics.

  I den nya rapporten framgår att Latinamerika är världens oroscentrum för brott med 62 av de 100 mest riskfyllda städerna. Regionens roll i den internationella handeln med narkotika, och den fortsatta styrkan hos sofistikerade gäng, är nyckelfaktorn för Latinamerikas riskprofil.

  Mellanöstern och Nordafrika står inför den största ökningen av civila oroligheter. Kabul är föga förvånande den mest riskfyllda staden totalt sett, med väl förankrade konflikter och terrorism, allvarliga brottsrisker och utbredda civila oroligheter.

  Områden med låga risker domineras av länderna i Östasien. Vietnam framstår som ett starkt alternativ för företag som värdesätter lägre omkostnader.

  Europa och USA ses fortfarande som ”relativt säkra”, men det är inte så enkelt som att bara välja en region. Flera europeiska och nordamerikanska städer har sett en markant ökad risk under det senaste året, med civila oroligheter som den främsta anledningen.

   

   

  Fler notiser