Japansk man lägger 140 000 kronor på en ultrarealistisk hunddräkt så att han kan leva som en collie

  26 maj 2022, kl 16.15

  En japansk man som alltid velat leva som ett djur uppfyllde sin dröm tack vare en hunddräkt. Dräkten gjordes av Zeppet, ett företag som arbetar med specialeffekter och djurmodeller för filmindustrin. Den ultrarealistiska collien gjordes för hand med syntetisk päls, och är trogen hundrasens utseende in i de minsta detaljerna. Det tog 40 dagar att färdigställa dräkten.

  ”Jag kände att det var ett slöseri att bära den själv, så jag lade upp en video”, sa Toco-san på Twitter. ”Jag förväntade mig inte att det skulle ha en sådan effekt”. Videon ifråga visar Toco-san när han något stelbent räcker vacker tass, rullar runt, leker med sina låtsasdjur och vinkar till publiken. Youtubefilmen har blivit viral, och visades i nationella tv-program.

  På frågan varför han ville leva som ett djur sa Toco att det var svårt att säga.

  ”Vi använde fotografier av collies tagna från olika vinklar, och ökade pälsens fluffighet för att dölja utsidan av kostymen så mycket som möjligt. Dessutom går munnen att öppna och stänga inifrån dräkten”, sa en talesperson för Zeppet.

  Företaget kan också tillverka kopior på döda husdjur.

   

   

  Fler notiser