Terrororganisationen Boko Haram dödade minst 50 personer i Nigeria i söndags – beväpnade med machetes på motorcyklar

  25 maj 2022, kl 15.00

  I söndags attackerade ett stort antal muslimska Boko Haram-anhängare på motorcyklar, beväpnade med machetes, byn Rann, nära gränsen till Kamerun.

  ”Vi begravde 50 personer i Rann i dag. De röjde jordbruksmarken inför regnperioden, medan andra skulle gå efter ved”, säger Harun Tom, en lokal bonde, till Reuters.

  ”Ett stort antal Boko Haram-anhängare på motorcyklar beväpnade med vapen och macheter omringade vårt folk som arbetade på gårdarna, och höll dem som gisslan innan de dödade dem en efter en,” sa Agid Muhammad, en bonde som nyligen återvände till Rann efter att ha bott i ett läger. ”De bands med rep och slaktades”.

  Nigerianska myndigheter har fått stark kritik för att de stängt läger för fördrivna, och för att uppmuntra de som bott där i flera år att återvända till områdena de flydde från, trots att osäkerheten fortsätter. Myndigheterna säger att de vill hjälpa människor att försörja sig själva genom jordbruk, istället för att vara beroende av det begränsade humanitära biståndet.

  Det råder sedan länge osämja mellan det muslimska norra Nigeria, och södern där de flesta kristna bor.

   

   

  Fler notiser