Nerspydda kontor och slagsmål – Boris Johnsons festande under lockdown fortsätter uppröra britterna – ny rapport släppt

  25 maj 2022, kl 18.45

  Den statliga utredaren Sue Gray släppte i dag sin rapport över flera fylleslag 2020 och 2021 i Boris Johnsons residens på Downing Street och andra platser, när hela Storbritannien var nedstängt på grund av covid-pandemin.

  Flera fester hölls i premiärministerns residens, bland annat bjöds 200 personer in till en ”socialt distanserad trädgårdsfest”. En efterfest i samband med hertigen av Edinburghs begravning varade till fyra på morgonen, och premiärministerns unge son fick dagen efter se sin gunga förstörd.

  Efter en ”Bring Your Own Booze”-fest skickade den ansvarige tjänstemannen ett e-postmeddelande till sina kollegor om att ”de verkade ha kommit undan med det”. När en medarbetare till premiärministern skulle avtackas plockade man fram en karaoke-maskin, och festen slutade med nerspydda kontor och slagsmål.

  Totalt fick 83 personer som deltog i evenemang när landet var nedstängt böter som ett resultat av polisutredningen, inklusive premiärministern och finansministern.

  Efter Sue Grays rapport säger Johnson att han har lärt sig en läxa och han personligen var ödmjuk efter att ha tilldelats böter.

   

   

  Fler notiser